Gratis Autoblog plugin

Beschrijving Autoblog plugin

Concept: Genereer automatisch content op je blog met behulp van RSS feeds. Op basis van zoekwoorden kun je de juiste content op het web opsporen. Zodra de site een RSS feed beschikbaar heeft, kun je deze url gebruiken om de content middels deze software op je WP site te laten plaatsen.

Uitwerking: Deze Word Press plugin laat zich net zo makkelijk installeren, zoals we dat gewend zijn bij alle WP plugins. Ook de opmaak en layout van de menu’s sluit helemaal aan bij WP. Dat maakt het tot een zeer goed hanteerbaar stukje software.

Na installatie is er in de linker menubalk een optie bijgekomen (‘Auto Blog’) met 3 submenu’s; ‘Dashboard’, ‘All feeds’ en ‘Add-ons.

Via het Dashboard wordt in een grafiek getoond hoeveel feeds er via de plugin gepubliceerd zijn en eventuele fouten:

Resultaten import autoblog rss feeds
Autoblog grafisch overzicht van geïmporteerde feeds

Onder de grafiek kun je doorklikken op details van de geïmporteerde feeds.

Via de menuoptie All feeds kom je op de pagina waar je feeds kunt toevoegen en waar de ingevoerde feeds zijn weergegeven:

Feeds overzicht

De laatste menu optie Add-ons toont toevoegingen die via het multi site systeem WPMU (Word Press Multisite) kunnen worden toegevoegd:

Add-ons via WPMU

Bekijk ook de video:

Conclusie: deze autoblog plugin zorgt er voor dat je op een redelijk eenvoudige manier actuele content op je blog kunt laten verschijnen. Hoe om te gaan met copy righted content en dubbele content dat is aan ieders eigen oordeel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *