ShopExpress Webshop in een handomdraai [Review]

Klik hier voor ShopExpress

Het concept van ShopExpress

ShopExpress is een op zich zelf staande software waarmee je webshops kunt bouwen. Gebaseerd op producten van Amazon, en ook nog eventueel eBay en AliExpress.

Dat betekent dat je keus hebt uit honderden miljoenen artikelen waar je op basis van affiliateschap een commissie over kunt verdienen bij verkoop. Deze artikelen kun je met behulp van categorieën en tags indelen en zo vindbaar maken op je webshop.

Uitwerking review ShopExpress

Dashboard van het ShopExpress account

Hoe onderscheidt ShopExpress zich t.o.v. andere affiliate webshop software? Als eerste noem ik hier dat het niet op basis is van een bestaand systeem, b.v. WordPress. Er zijn diverse plugins verkrijgbaar om binnen WP een affiliate webshop te maken, maar ik ken er niet één die zulke uitgebreide mogelijkheden heeft als ShopExpress.

O.a. sterke punten zijn de SEO (zoekmachine optimalisatie) mogelijkheden en het toevoegen van video’s. Je kunt uitgebreide categorieën, tags en omschrijvingen toevoegen; ook geïmporteerde teksten kunnen aangepast worden. Daarnaast kun je per artikel 2 video’s toevoegen; dit kunnen eigen video’s zijn, maar ook nuttige video’s van anderen.
Allemaal eigenschappen die het SEO proces ondersteunen en versterken.

Zorg dat de niche die je kiest niet te breed is, d.w.z. dat er geen massa’s producten aan gekoppeld worden. Dan heb je grotere kans om een goede zoekmachine positie te verwerven met zoekwoorden/producten die regelmatig gevraagd worden. Goed marktonderzoek vooraf is daarom een noodzaak.

Automatisch dagelijks producten toevoegen is ook zo’n onderscheidende functie. Dat zorgt ervoor dat de site aantrekkelijk wordt voor terugkerende bezoekers, als ze voldoende interesse hebben in het onderwerp van de shop. Daarnaast kun je ieder automatisch toegevoegde product via Instagram, Facebook of Twitter publiceren, hetgeen ook automatisch verkeer kan genereren.

Details ShopExpress

Voorbeeld van een webshop zonder sliders
Voorbeeld van een webshop zonder sliders

Om een webshop te maken in het nederlands heb je een webshop nodig die hun waren ook in het nederlands aanbieden. Amazon heeft een beperkt aanbod in het nederlands; zowel eBAy als AliExpress hebben een groot aanbod.

Wat betreft affiliateschap van Amazon: dit is minder interessant vanwege de lage commissie; 4% voor beginners, oplopend tot 6%, maximaal is 8% voor grootverkopers. Je hebt een Amerikaans bank account nodig om voor de Amerikaanse markt uitbetaald te worden. Bovendien wordt je account verwijderd als je binnen 180 dagen geen verkoop hebt gegenereerd.

Commissie eBAy: op basis van CPC ofwel kosten per klik. (Tarieven kon ik nog nergens vinden.)

Commissie AliExpress: 8% per verkoop. AliExpress levert vrijwel ieder product tegen een scherpe prijs. Leveringstijd kan oplopen tot meer dan 30 dagen; meer dan we gewend zijn, maar de lage prijs vergoed veel. Uiteraard heeft dit te maken met de reis uit China.

 

Prijs: wat kost ShopExpress?

Er zijn 3 variaties van ShopExpress. De website geeft deze prijzen aan:

ShopExpress Prijzen en licenties
Functies en prijzen ShopExpress account

Heb je echter gekozen voor een van deze 3, dan blijkt dat daar slechts één mogelijkheid is om een shop te maken, n.l. met Amazon. Wil je ook met eBay en AliExpress shops maken, dan krijg je er meer opmaak mogelijkheden bij, maar daar betaal je nog eens extra $57,- voor. Heb je die optie toegevoegd, dan komt men met nog een aanbod n.l. voor $97,- gratis verkeer via social media.

Het opzetten van een goede webshop is een niet te onderschatten uitdaging. Wat komt daar zoal bij kijken:

  • Marktonderzoek; goed lopende artikelen tegen een aantrekkelijke prijs
  • Vindbaar in Google; zoekmachine optimalisatie per product
  • Bekendheid van de webshop; van onbekend tot bekend kost veel aandacht
  • De juiste niche; niet te groot, niet te klein. Een goede niche markt is groot genoeg om meer dan uit de kosten te komen van het opzetten en klein genoeg om een gaatje in de markt af te dekken.
  • Een webshop die inkomsten genereert is aantrekkelijk voor velen. Complete webshops verkopen is ook een interessante optie. Zeker als daar LifetimeHosting bij inbegrepen is.
ShopExpress [Review]
4 Wonderline TOTAALSCORE
Concept
Uitwerking
Details
Prijs
Samenvatting
Een webshop bouwen is een peulenschil, bezoekers krijgen en naar klanten converteren is de uitdaging.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *