Zet uw bedrijf op de kaart met WP Google Maps Pro [Review]

Wp Google Maps Pro [Review]
3.4 Wonderline TOTAALSCORE
Concept
Uitwerking
Details
Prijs
Samenvatting
Concept is snel een kaart op je site; dat werkt. Slechts één kaartleverancier nl Google.

WP Google Maps is een plugin om kaarten met markeringen toe te voegen aan je webpagina. Deze plugin is er in een gratis – en een betaalde versie. Met de gratis versie heb ik in een kwartiertje (inclusief lezen van de voor mij nieuwe info) deze kaart kunnen maken:

Er is op de kaart hierboven  een geanimeerde – en een niet-geanimeerde markering te zien. In de niet betaalde versie is er slechts 1 kleur , 1 kaart, maar meer plaatsaanduidingen beschikbaar.
De betaalde versie geeft naast een ongelimiteerd aantal kaarten, ook talloze icoontjes en ook de mogelijkheid om tekst, foto, video en/of linken toe te voegen aan de markering. Bovendien kun je dan een vlak tekenen, of een route aangeven. De video laat de gratis versie zien.

 

Concept

Het concept (het idee) achter deze WP Google Maps plugin is om op eenvoudige wijze een kaartje toe te voegen aan je site. Daar is men wel in geslaagd, hoewel een verbetering zou zijn, dat je niet van de berichten pagina in WP af moet om de short code op te halen uit het ‘maps’ menu.

De kaart hieronder is gemaakt met de Pro versie; je kunt daarin aangeven of je de route moet kunnen opgeven, in dit geval is dit ‘ja’; zoals je boven de kaart kunt zien. Op deze kaart zie je meteen dat hier een vlak aan de kaart is toegevoegd. Dit is ook een optie van de Pro versie; evenals het toevoegen van lijnen op de kaart.

Uitwerking

Als je op de markering klikt, opent het informatie venster en wordt de daar toegevoegde tekst en foto zichtbaar. Een beetje irritant is, dat de foto in een vrij groot formaat is en daarmee vrijwel de hele kaart afdekt. Dit is te verhelpen via Maps > Settings > InfoWindows en b.v de afbeelding 300x200px te maken. Je kunt ook in het werkvenster op de foto klikken, dan kun je ook het formaat bewerken en instellen.

Standaard is WP Google Maps in het Engels, dit is te wijzigen door in een php bestand de nl in te voegen op exact de juiste plek. Niet erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig voor verbetering vatbaar lijkt mij.

Het maken van een kaart met markering:

Stap 1: Bepaal de categorie van je markering en maak deze categorie aan.

Stap 2: Maak een nieuwe kaart en bepaal kaartnaam, zoom niveau, (vergeet niet op te slaan), bepaal de locatie van de markering (re klik en versleep indien nodig) en voeg eventueel tekst, foto, link toe aan de omschrijving en sla de markering op. Sla daarna ook de kaart weer op en je kunt de shortcode vanuit de kaart bewerkingspagina kopiëren en in je bericht of pagina inplakken.

Als je een nieuwe kaart maakt, kun je dat ook doen met de wizard; dit is vrij nieuw en kan gebruikt worden om 4 soorten kaarten te maken:

prtscreen-maps=wizard

Er kan gekozen worden voor een Lege Kaart, Winkelzoeker, Routebeschrijving en een Overzicht Markeringen.

Stap 3: Kopieer en plak de shortcode in je bericht of pagina, sla de pagina op en je hebt een kaart met een of meer markeringen, al of niet met toegevoegde informatie.

Naast het toevoegen van markeringen aan kaarten, kun je met deze software ook z.g. polygonen (veelhoeken) toevoegen, polylijnen (veellijnen) en z.g. ‘heatmaps’. Dat betekent dat je de kaart wat meer kunt invullen met eigen elementen.  Voorbeeld:

Details

Het maken van kaarten met markeringen heeft me uiteindelijk best veel tijd gekost. En dat terwijl de eerste indruk was met de gratis versie dat het vlot en makkelijk ging. Echter de gegevens toevoegen aan een markering ging moeizaam door enerzijds de ontdekking dat binnen een polygoon een markering toevoegen fouten kan opleveren. Oplossing was om de markering buiten het veelvlak te plaatsen en daarna binnen het vlak te slepen. Ook kreeg ik verkeerde codes binnen mijn venster met foto en tekst bij de markering en wilde het venster niet scrollen. Het moet gezegd dat de support vlot en goed reageert op fouten en dingen die niet werken.

Functies

 • Voeg omschrijvingen, linken en foto’s toe aan je markeringen
 • Maak meerdere kaarten
 • Laat je gebruikers naar je markeringen navigeren
 • Voeg categoriën toe aan je markeringen en filter ze op meerdere manieren
 • Geavanceerde markering omschrijvingen met video’s en meerdere afbeeldingen
 • Maak meerder kaarten op
  Maak een lijst van markeringen onder je kaart
 • Mooie InfoWindow templates
 • Exporteer je markeringen naar een CSV bestand voor snelle aanpassing
 • Geanvanceerde import/export functie van kaarten, polygonen (veelvlakken) en meer
 • Maak een kaart met markering via aanpasbare velden
 • Voeg animaties toe aan je markeringen
 • KML/GeoRSS ondersteuning – Heatmaps
 • Volledig responsief (beeldscherm aanpassing van pc tot mobiel
 • Gebruik eigen plaatjes als markering ikonen
 • Voeg polygonen en polylijnen toe aan je kaart
 • Voeg een Winkel Locator functionaliteit toe aan je kaarten
 • Ondersteunt Fusion tabellen
 • Volgens de laatste Google Maps API
 • Kaart wizard
 • Moderne gebruikers interface
 • Sleep en zoom om je kaart op te slaan
 • Vrijwel onbeperkte keuze uit markeringen
 • Snelle email support

Prijs

WP Google maps Pro kost normaal $ 39,99 voor 3 licenties of $99,99 voor een onbeperkt aantal installaties.

Prijzen WP Google Maps

Kort samengevat:

positiefSnel op weg met een duidelijk kaartje; de Pro versie biedt diverse mogelijkheden die Maps Marker Pro niet biedt.
negatief

Je beschikt alleen over Google Maps kaarten (en niet over Open Streetmap, Map Quest, Cycle map etc.)

 

Vergelijk Kaart en Markering software
3.4 Wonderline TOTAALSCORE
Concept
Uitwerking
Details
Prijs
4 Wonderline TOTAALSCORE
Concept
Uitwerking
Details
Prijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *